Διαπιστώνουμε ότι η κρίση εκτός από οικονομική και κοινωνική, είναι πρωτίστως πολιτειακή. Οι τρόποι με τους οποίους σχεδιάζονται και λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις καθορίζουν τις δυνατότητες ή τους περιορισμούς μίας κοινωνίας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της συλλογικά.

Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα να αμφισβητήσουμε δημιουργικά τους θεσμούς και να διαχειριστούμε τη μετάβαση της πολιτικής σε μία νέα γενιά η οποία να συνδέεται με τον πολίτη και τον πολιτισμό.

Στην Πολιτεία 2.0 δημιουργούμε χώρο, εργαλεία και συνθήκες που θα επιτρέψουν σε κοινότητες να επαναπροσδιορίσουν τους τρόπους άσκησης της πολιτικής και να αναδημιουργήσουν την Δημοκρατία.
Πού στοχεύουμε
Σκοπεύουμε να διευκολύνουμε τη μετάβαση της Πολιτικής προς νέες εφαρμογές Δημοκρατίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και τη διαρκή εξέλιξή τους από τις επόμενες γενεές. Στοχεύουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα πρότυπο εργαστήριο εφαρμοσμένης Δημοκρατίας και την Αθήνα ως ένα Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας για τη Δημοκρατία και την Πολιτική Επιστήμη.


Ο αντίκτυπος μας
3

Χρόνια δράσης


15

Ομάδες εργασίας


5

Πόλεις


1076

Συμμετέχοντες