Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη τoυ εγχειρήματος Πολιτεία 2.0 συντελείται από οριζόντιες και ανοιχτές ομάδες εργασίας εθελοντών καθώς και συμπράξεις μη κερδοσκοπικών, μη κυβερνητικών οργανισμών. Kάθε δράση υλοποιείται χάρη στη συνεργασία ατόμων και φορέων , οι οποίοι παρουσιάζονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα κάθε επιμέρους δραστηριότητας. Την περίοδο 2012-2015, συντονιστικός φορέας των συνεργατικών σχηματισμών (clusters) που υλοποιούν το εγχείρημα ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2.0 είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός PLACE IDENTITY.

Γνώρισε τις ομάδες εργασίας της δράσης ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2.0
network1

μέλη των ομάδων εργασίας λένε...

Στέλλα Γαμβρέλλη

Δικηγόρος-Διαμεσολαβήτρια | Συντονισμός Εργαστηρίων Πολιτών


Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανάγκη για τον κόσμο να πιστέψει στο νέο και να δει ότι υπάρχουν τρόποι να πάει μια κοινωνία μπροστά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ανθρώπους σε εργαστήρια να έρχονται σκεπτικοί και να φεύγουν γεμάτοι ελπίδα και πίστη ότι μπορούμε ως απλοί πολίτες να φέρουμε την αλλαγή στο περιβάλλον και την κοινωνία μας μέσα από συλλογικές και συμμετοχικές διαδικασίες.

Αλέξανδρος Νούσιας

Νομικός Σύμβουλος | Ομάδα Μεθοδολογίας ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2.0


Όπως έγραψε ο Κλέον Αρζόγλου "Η αμφιβολία και η αμφισβήτηση είναι το αλάτι της σκέψης και της αναζήτησης, αναγκαίες για τη πρόοδο και το ψάξιμο, προσφέρουν δε και προστασία από τις παγίδες της βολικής και εύκολης εκδοχής καθώς και της αυταπάτης. Αλλά και αυτές πάλι θέλουν το μέτρο τους. Ειδάλλως βλάπτουν την καρδιά και τα νεφρά, όπως και το φυσικό αλάτι. Μ'ακολουθείς;"