11/11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Συστατικά Δημοκρατίας από την Ισλανδία στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Συστατικά Δημοκρατίας από την Ισλανδία στην Ελλάδα

Προβολή ντοκιμαντέρ “Blueberry Soup” – Παρουσίαση πρωτοβουλιών πολιτών – Ανοιχτή συζήτηση

Blueberry Soup: ισλανδική συνταγή από βατόμουρα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθάει στην ανανέωση του οργανισμού.

Το ντοκιμαντέρ Βlueberry Soup της Eileen Jerrett παρουσιάζει το κοινωνικό φαινόμενο της Ισλανδίας που, μετά την οικονομική κατάρρευση, δημιούργησε ένα νέο Σύνταγμα για τη χώρα, από τους πολίτες, για τους πολίτες.

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου από τις 19:30 στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5 Ομόνοια) πραγματοποιείται η προβολή του ντοκιμαντέρ Blueberry Soup, στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής περιοδείας που αναδεικνύει σχετικές πρωτοβουλίες πολιτών σε οκτώ χώρες. Μετά τη Σκωτία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Αυστρία, η “ισλανδική συνταγή” παρουσιάζεται στην Αθήνα.

Ελληνικές πρωτοβουλίες πολιτών παρουσιάζουν τη δράση τους και η σκηνοθέτιδα βιντεοσκοπεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, καθώς αναζητούνται τα συστατικά της Δημοκρατίας και οι δυνατότητες επαναπροσδιορισμού της σήμερα, στην Ελλάδα και ευρύτερα.

Πάρε μέρος!

Αναλυτικό πρόγραμμα
Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους ενώ κατά τη διάρκεια στης συζήτησης θα γίνεται άτυπη διερμηνεία στα ελληνικά εφόσον χρειαστεί.

 

Διοργάνωση

Την εκδήλωση διοργανώνει η πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2.0, ο οποία αναπτύσσει δράσεις για τον επαναπροσδιορισμό της Δημοκρατίας στην Ελλάδα από το 2012 . Μέσα από έρευνα, δράσεις ενημέρωσης, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια πολιτών, αναπτύσσει το εγχείρημα Σύνταγμα 2.0, μία δομημένη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου Συντάγματος για την Ελλάδα από τους πολίτες για τους πολίτες

ANAΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:30 – 20:00 Παρουσίαση πλατφόρμας πολιτικής καινοτομίας Πολιτεία 2.0 και σχετικών πρωτοβουλιών πολιτών για τη συμμετοχική διακυβέρνηση και τη συνταγματική αλλαγή στην Ελλάδα

20:00 – 21:00 Προβολή ντοκιμαντέρ “Blueberry Soup:
Πώς η Ισλανδία άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε την πολιτική”
(στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους)

21:30 – 22:00 Ανοιχτή συζήτηση και βιντεοσκόπηση απόψεων με τη σκηνοθέτιδα Eileen Jerret (στα αγγλικά με άτυπη διερμηνεία στα ελληνικά εφόσον χρειαστεί)

22:00 – 00:00 Συζητήσεις στο bar του Ρομάντσο

O θέσεις είναι περιορισμένες  ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ